18:00

Kronängs IF

Referat: Toarpsalliansen - Kronängs IF

Toarpsalliansen A - Kronäng A, 6-1 (4-0)
Vi mötte anrika klubben Kronäng på en av våra tre hemmaarenor, Målevi. Och med ett rejält ösregn i så gott som hela matchen, kunde detta bli en 50/50-match, men våra orangea krigare ville något annat!
Tjejerna startade matchen bra, med högt tempo och stort bollinnehav. Kronäng låg tätt inpå oss och pressade högt i början. En press som av naturliga skäl trappas ned allt eftersom matchen går. Efter 16 minuter kom första målet genom Emelie som snyggt rundar sin ytterback och sedan rullade det på. Efter ytterligare en kvart tar mittbacken Elin D tag i bollen på motståndarnas planhalva och dribblar sig förbi halva laget och placerar 2-0.
Kronäng spelade bra, men vi ägde halvleken och efter att Elin Å på kort tid satt 3-0 och 4-0 så gick luften ut gästerna en aning. Bra spelat av laget, att ta sig ur press och snabbt och snyggt vända spelet och att använda övningarna vi gjort på träning underlättade ju detta en hel del. Tjejerna bjöd inte Kronäng på en enda millimeter under hela första halvlek!
Efter pausen gör Kronäng ett nytt ryck och försöker pressa oss högt, men vi håller undan fint och spelar oss ur situationerna. Efter endast nån minut in i andra får vi en hörna, som placeras mitt framför mål, där vår andra mittback Elin S sätter den snyggt bakom målvakten.
Andra halvlek fortlöper och är mycket jämnare i spelet än första. Tjejerna har slappnat av lite och tappar fokus i några sekvenser, vilket ska straffa sig i 70:e minuten, då Kronäng spelar fram en boll bakom backlinjen och reducerar till 5-1. Nog stod väl iofs kronängsspelaren redan där och väntade på bollen, men en dag som denna så förlåter vi det ganska snabbt. I synnerhet då tjejerna genast tar tag i matchen igen och till sist kan Rusne kriga in sitt första seniormål i den 85:e minuten och fastställer även slutresultatet.
En kväll som denna, i hällande ösregn, förväntar man sig inte att det ska dyka upp lite drygt 80 personer för att titta på en dammatch i lägsta divisionen. Vi är så stolta och glada över att ha världens bästa lag och ÄVEN världens bästa publik, som bevisligen stöttar oss i alla väder. Tjejerna tackade genom en kanonmatch och en odiskutabel seger.

sön 24 sep 2017, 15:00 Kronängs IF - Toarpsalliansen 0 - 5